recette Kabeljauwhaasje met rougailsaus

Kabeljauwhaasje met rougailsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 22 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1000 g kabeljauwhaasjes
  • 1 tomaat
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 2 kl geperste look
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el gesnipperde uien
  • 1 gesnipperde lente-ui
  • 1/4 fijngehakte rode chilipeper
  • 5 el olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • Fleur de sel en peper van de molen

Voorbereiding

  • De rougailsaus: meng de look, de in blokjes gesneden tomaat, de kruiden, de chilipeper, de uien, het citroensap, 3 el olijfolie en de tabasco. Kruid met peper en zout. Meng en zet weg.
  • De vis: doe de kabeljauwporties in een hete pan met de rest van de olie en laat 6 tot 7 minuten bakken op een matig vuur. Kruid met fleur de sel en de citroenzeste. Neem na het bakken de pan van het vuur, draai de vis om en laat hem nog 30 seconden liggen.
  • Serveer onmiddellijk met de rougailsaus, enkele ringetjes lente-ui en gegrilde groenten bijvoorbeeld.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek