recette Kalkoen met citrusvruchten

Kalkoen met citrusvruchten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 170 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 kalkoen van 3 kg
  • 2 sinaasappelen
  • 2 citroenen
  • rozemarijn, tijm, salie
  • 30 g boter
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Neem de kalkoen minstens 1 uur voor het bakken uit de koelkast.
  • Snij 3 schijfjes sinaasappel en 3 schijfjes citroen af. Zet weg
  • Snij de rest van de sinaasappelen en citroenen in partjes. Vul de kalkoen met deze partjes, rozemarijn, tijm en salie. Knoop dicht met keukentouw zodat de vulling niet weg kan. Leg de kalkoen in een ovenschaal.
  • Smelt de boter met de Provençaalse kruiden. Smeer er de kalkoen mee in, ook onder het vel. Steek de schijfjes citroen en sinaasappel onder het vel. Kruid met peper en zout. Bedek de kalkoen met aluminiumfolie en plaats in een koude oven. Laat 2u30 bakken op 160° (controleer de garing aan de bouten).
  • Verwijder de aluminiumfolie 30 minuten voor het einde van de baktijd, zodat de kalkoen goudbruin kan kleuren.
  • Laat 15 min. rusten en dien op.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek