recette Kersentaart

Kersentaart

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 115 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 100 mg lauwe melk
  • 30 g boter op kamertemperatuur
  • 4 g droge gist
  • 30 g suiker
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout
  • Voor de garnituur
  • 450 g ontpitte kersen, in twee gesneden
  • 190 ml water
  • 100 g suiker
  • 2 el Maïzena
  • 1 eigeel
  • Een uitsteekvorm in de vorm van een ster (of hart, bloem, beer, …)

Voorbereiding

  • Klop de lauwe melk met de gist en een beetje bloem. Laat 5 minuten rusten.
  • Voeg het losgeklopte ei en de suiker toe. Meng goed en voeg geleidelijk de bloem toe, samen met een snuifje zout. Kneed tot een deeg dat niet kleeft. Doe er de boter bij, in kleine stukjes met een beetje bloem, om het deeg homogeen te houden. Het mag niet kleven.
  • Maak een bol, doe in een slakom, dek af met een schone doek en laat 30 minuten rijzen in een ruimte met gematigde temperatuur.
  • Verwarm ondertussen de kersen met het water een tiental minuten in een kookpot. Voeg de suiker en de Maïzena toe en laat al roerend 5 minuten compoteren. Het mengsel moet indikken. Neem van het vuur en zet weg.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol 3/4 van het deeg uit op een bebloemd werkvlak en doe het in een beboterde en bebloemde taartvorm. Prik met een vork in de bodem en doe er de kersengarnituur over. Steek de rest van het deeg uit met vormpjes voor de decoratie. Verspreid de motieven over de taart. Strijk de rand van de taart en de motieven in met eigeel. Plaats 45 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen voor het opdienen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek