recette Kikkererwten met paprika, amandelschijffers en rozemarijn van Pascale Naessens

Kikkererwten met paprika, amandelschijffers en rozemarijn van Pascale Naessens

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g kikkererwten (in blik, uitgelekt of geweekt en gekookt in water)
  • 3 rode paprika’s
  • 5 takjes rozemarijn
  • een handvol amandelschilfers
  • boter
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Snij de paprika’s in reepjes. Doe in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in een oven van 180°C.
  • Bak de amandelschilfers in boter, rits de blaadjes van de rozemarijn en doe ze erbij. Kruid met peper en zout. Laat bakken tot de amandelen knapperig zijn.
  • Verwarm de kikkererwten in een steelpan met een stevige scheut olijfolie.
  • Verdeel over de borden, leg er de paprikareepjes rond en garneer met amandelschilfers.

Smakelijk!

Poire coference

Conferencepeer

Seizoensproducten

Een sappige peer!

De Conferencepeer is een herfstpeer en is de meest geproduceerde soort in Europa. Ze heeft een langwerpige vorm en een dikke, groengele schil. Het fijne, zachte vruchtvlees is roze aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. De smaak is geparfumeerd en lichtzuur. Ze bevat weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels.
Deze soort eet je gewoon uit het vuistje maar je kunt er ook heel lekkere confituur, moes, taarten enz. mee maken. In hartige gerechten is ze heerlijk bij wit vlees.

Goed kiezen: De vrucht is zacht rond het steeltje wanneer ze rijp is. Het steeltje mag niet ontbreken en moet goed vastzitten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek