recette Kikkererwten met paprika, amandelschijffers en rozemarijn van Pascale Naessens

Kikkererwten met paprika, amandelschijffers en rozemarijn van Pascale Naessens

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g kikkererwten (in blik, uitgelekt of geweekt en gekookt in water)
  • 3 rode paprika’s
  • 5 takjes rozemarijn
  • een handvol amandelschilfers
  • boter
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Snij de paprika’s in reepjes. Doe in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in een oven van 180°C.
  • Bak de amandelschilfers in boter, rits de blaadjes van de rozemarijn en doe ze erbij. Kruid met peper en zout. Laat bakken tot de amandelen knapperig zijn.
  • Verwarm de kikkererwten in een steelpan met een stevige scheut olijfolie.
  • Verdeel over de borden, leg er de paprikareepjes rond en garneer met amandelschilfers.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek