recette Kikkererwten met paprika, amandelschijffers en rozemarijn van Pascale Naessens

Kikkererwten met paprika, amandelschijffers en rozemarijn van Pascale Naessens

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g kikkererwten (in blik, uitgelekt of geweekt en gekookt in water)
  • 3 rode paprika’s
  • 5 takjes rozemarijn
  • een handvol amandelschilfers
  • boter
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Snij de paprika’s in reepjes. Doe in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in een oven van 180°C.
  • Bak de amandelschilfers in boter, rits de blaadjes van de rozemarijn en doe ze erbij. Kruid met peper en zout. Laat bakken tot de amandelen knapperig zijn.
  • Verwarm de kikkererwten in een steelpan met een stevige scheut olijfolie.
  • Verdeel over de borden, leg er de paprikareepjes rond en garneer met amandelschilfers.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek