recette Kip cacciatore

Kip cacciatore

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kippenonderbouten
  • 4 kippenbouten
  • 800 g tomaten
  • 150 g pancetta
  • 125 g champignons
  • 1 takje selder
  • 3 teentjes look
  • 1 grote ui
  • 900 ml vermout
  • 4 el passata
  • 3 el olijfolie
  • ¼ kl bruine suiker
  • 5 tot 6 takjes oregano
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • een twaalftal ontpitte zwarte olijven
  • basilicumblaadjes

Voorbereiding

  • Stoof de ui, de look en de selder in een grote stoofpot 6 tot 8 minuten op een zacht vuur aan in de helft van de warme olie. Voeg de pancetta en de champignons toe, zet het vuur hoger en laat nog 4 tot 5 minuten bakken terwijl je af en toe roert. Doe op een schaal en zet weg.
  • Doe de rest van de olie in de stoofpot en bak de stukken kip één voor één goudbruin. Breng op smaak. Verwijder het overtollige vet en doe de stukken kip opnieuw in de stoofpot. Doe er de vermout bij, zet het vuur hoger en laat bakken tot de vloeistof bijna volledig is verdampt.
  • Voeg de tomaten, de passata, de suiker, de oregano, de rozemarijn, de laurier en 75 ml water toe. Breng aan de kook en doe het mengsel van pancetta en champignons mee in de stoofpot. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Voeg de olijven toe en laat opnieuw 10 minuten sudderen, tot de kip mals is maar niet van het been komt. Verwijder de kruidentakjes en controleer de kruiding. Is het kookvocht te vloeibaar, neem dan de kip uit de pot, zet het vuur hoger en laat indikken.
  • Versier net voor het opdienen met takjes oregano en enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!

Tomates

Vollegrondtomaten

Seizoensproducten

Overheerlijk!

Zoals de naam het aangeeft, groeien deze tomaten in volle grond – niets meer, niets minder.
De tomaten groeien langzaam en nemen de zon zachtjes op. Omdat ze in openlucht staan, moeten ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden (regen, warmte, felle zon, droogte) en zich dus kunnen verdedigen. Om dat te doen, voert de plant meer mineralen (waaronder suiker) aan naar de vruchten, waardoor ze meer smaak krijgen. Hoe droger en zonniger het weer, hoe meer de tomaten zich vullen met voedingsstoffen.
In slaatjes, in saus, … er zijn eindeloos veel manieren om deze heerlijke tomaten te bereiden!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek