recette Kip cacciatore

Kip cacciatore

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kippenonderbouten
  • 4 kippenbouten
  • 800 g tomaten
  • 150 g pancetta
  • 125 g champignons
  • 1 takje selder
  • 3 teentjes look
  • 1 grote ui
  • 900 ml vermout
  • 4 el passata
  • 3 el olijfolie
  • ¼ kl bruine suiker
  • 5 tot 6 takjes oregano
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • een twaalftal ontpitte zwarte olijven
  • basilicumblaadjes

Voorbereiding

  • Stoof de ui, de look en de selder in een grote stoofpot 6 tot 8 minuten op een zacht vuur aan in de helft van de warme olie. Voeg de pancetta en de champignons toe, zet het vuur hoger en laat nog 4 tot 5 minuten bakken terwijl je af en toe roert. Doe op een schaal en zet weg.
  • Doe de rest van de olie in de stoofpot en bak de stukken kip één voor één goudbruin. Breng op smaak. Verwijder het overtollige vet en doe de stukken kip opnieuw in de stoofpot. Doe er de vermout bij, zet het vuur hoger en laat bakken tot de vloeistof bijna volledig is verdampt.
  • Voeg de tomaten, de passata, de suiker, de oregano, de rozemarijn, de laurier en 75 ml water toe. Breng aan de kook en doe het mengsel van pancetta en champignons mee in de stoofpot. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Voeg de olijven toe en laat opnieuw 10 minuten sudderen, tot de kip mals is maar niet van het been komt. Verwijder de kruidentakjes en controleer de kruiding. Is het kookvocht te vloeibaar, neem dan de kip uit de pot, zet het vuur hoger en laat indikken.
  • Versier net voor het opdienen met takjes oregano en enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!

CARBONNADES DE BOEUF

Rundskarbonaden

Product van de week

Rundskarbonaden zijn stukken vlees die op hun best zijn als ze lang op het vuur staan, net als halslap, lage rib of vanglap. Ze worden lekker mals door te sudderen in een saus op basis van bier, wijn of bouillon.
Ontdek deze week ons zalig recept van boeuf Bourguignon.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek