recette Kip met ananas

Kip met ananas

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kippenwitten
  • 1 blik ananas op sap (400 g)
  • 1 cm gember
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 scheutje zoete sojasaus
  • ½ limoen

Voorbereiding

  • Laat de ananas uitlekken en snij in stukken. Schil de gember en snij in fijne staafjes. Snij kippenwitten in stukken.
  • Bak de stukken kip in een braadpan met olijfolie een minuut langs elke kant. Voeg de ananas en de gember toe. Bevochtig met sojasaus en het sap van de halve limoen. Dek 5 minuten af.
  • Dien warm op met basmatirijst.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek