icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Kip ramen

Kip ramen

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 0,4 kg ramen noedels
  • 2 kippenborsten, in reepjes gesneden
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 mooie paksoi, gewassen en in stukjes gesneden (als u er geen kunt vinden, is spinazie een perfect alternatief!)
  • 0,2 kg champignons naar keuze, in plakjes gesneden
  • gehakte lente-uitjes
  • 8 kopjes kippenbouillon
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

  • Leg de 4 eieren 7 minuten in een pan met kokend water. Koel ze onmiddellijk af onder koud water, pel ze en halveer ze. Zet apart.
  • Kook de 400 g ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af in koud water om het koken te stoppen.
  • Verhit 1 el olie in een grote koekenpan, voeg de kipreepjes toe en bak tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 1 el olie in een steelpan. Voeg de knoflook en gember toe en sauteer een minuut. Voeg de 8 kopjes kippenbouillon, 4 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels rijstazijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • Nu hoeft u alleen nog maar de gekookte noedels, paksoi, champignons, kip en lente-uitjes in mooie kommen te doen. Giet de hete bouillon erover en voeg je zachtgekookte eieren toe. Smakelijk

Smakelijk!