
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 2 eieren
- 100 g paneermeel
- 1 bos verse koriander
- het sap van een citroen
- 4 el olijfolie
- 4 kl kippenkruiden
- peper en zout
- 4 burgerbroodjes met sesam
- 4 el knoflooksaus
- 1 rode ui
- 1 radicchio
- 1 groene chilipeper
- 4 sneetjes belegen gouda
Voorbereiding
- Snij de dag voordien de kip in grove stukken. Doe het citroensap in een slakom en voeg de kip en de kippenkruiden toe. Roer en laat marineren in de koelkast.
- Doe de volgende dag de gemarineerde kip en de verse koriander in de mixer. Mix en voeg de eieren en het paneermeel toe. Mix opnieuw tot je een homogeen mengsel bekomt.
- Verdeel in 4 gelijke delen en kneed de burgers. Bak de burgers in een antikleefpan tot ze goudbruin en doorbakken zijn.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Snij de sla fijn, de rode ui in fijne plakjes en de chilipeper in schijfjes.
- Snij de broodjes in twee en leg er een sneetje kaas en een burger op. Plaats enkele minuten onder de grill, tot de kaas begint te smelten. Neem de burgers uit de oven en beleg ze met sla, plakjes rode ui en chilipeper. Werk af met knoflooksaus.
- Plaats de hoedjes terug en dien meteen op.
Smakelijk!