recette Kippennuggets en zelfgemaakt ketchup

Kippennuggets en zelfgemaakt ketchup

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 245 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g kippenwit
  • 40 g bloem
  • 1 ei, groot kaliber
  • 100 g maïsvlokken natuur (cornflakes natuur)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Zelfgemaakte ketchup
  • 5 tomaten
  • 1 grote ui
  • 80 g suiker
  • 2 kl paprika
  • 3 el sherryazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 6 peperbolletjes
  • 1 kruidnagel
  • 1 kl sterke foelie (of eventueel nootmuskaat
  • olijfolie

Voorbereiding

  • Voor de ketchup: breng de sherryazijn aan de kook met het kaneelstokje, de peper, de kruidnagel en de foelie. Neem van het vuur, laat 2 uur trekken en filter.
  • Emondeer* de tomaten en verwijder de pitjes. Pel en snipper de ui. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie, tot hij mals en doorzichtig is. Voeg de tomaten toe en laat onder deksel een uur koken.
  • Mix en voeg de suiker en de paprika toe. Plaats zonder deksel opnieuw op het vuur en laat koken tot je een dikke puree bekomt.
  • Voeg de azijn toe en laat inkoken. Kruid naar eigen smaak met zout en plaats in de koelkast.
  • Voor de nuggets: verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de kipfilets in stukken - ofwel in dikke blokjes, ofwel in reepjes, naargelang de vorm die je wil bekomen.
  • Meng op een bord de bloem en de peper. Klop in een kom het ei los, met een flinke snuif zout. Plet in een ander bord de maïsvlokken tamelijk fijn.
  • Haal alle stukken kip door de bloem en tik lichtjes om de overtollige bloem te verwijderen. Haal ze vervolgens door het ei en ten slotte door de verkruimelde maïsvlokken. Zorg ervoor dat elk stuk mooi omhuld is.
  • Leg op een plaat met bakpapier en doe een scheutje olijfolie over de nuggets. Plaats 8 minuten in de oven.
  • Neem de plaat uit de oven, draai de kippennuggets om, voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en laat nogmaals 8 minuten bakken. De nuggets moeten mooi goudbruin kleuren.
  • Tip: als het niet het seizoen is, kan je de verse tomaten vervangen door gepelde tomaten in blik (400 g).
  • *Tomaten emonderen: leg de tomaten 15 seconden in kokend water. Neem ze eruit en dompel ze onmiddellijk in koud water om het garen te stoppen. Verwijder nadien het vel.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek