recette Knolseldersoep met hazelnoten

Knolseldersoep met hazelnoten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 knolselder
  • 1 grote ui
  • 1 handvol wal- en hazelnoten
  • 750 ml gevogeltebouillon
  • 2 el zure room
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Schil de knolselder en pel de ui. Snij in stukken.
  • Breng in een kookpot 0,5 L gevogeltebouillon aan de kook. Voeg de stukken knolselder en ui toe en laat 20 tot 25 minuten koken.
  • Mix en voeg de rest van de bouillon toe naargelang de gewenste consistentie. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
  • Meng en laat op een zacht vuur verder koken. Rooster ondertussen de wal- en hazelnoten in een antikleefpan zonder vetstof en plet ze.
  • Garneer de soep met noten en een lepel room. Dien lekker warm op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek