recette Koekjes met walnoten en gedroogde vijgen

Koekjes met walnoten en gedroogde vijgen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 84 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 245 g bloem
  • ½ kl bicarbonaat
  • 115 g gezouten boter (zalfzacht)
  • 215 g blonde cassonade
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 eigeel
  • 1 heel ei
  • 1 handvol walnoten
  • 5 gedroogde vijgen

Voorbereiding

  • Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de geplette walnoten en de in kleine blokjes gesneden vijgen toe.
  • Voeg de boter en de geklopte eieren toe. Meng tot een homogeen deeg.
  • Snij het deeg in twee en maak rolletjes van ongeveer 4 tot 6 cm diameter. Wikkel de rolletjes in cellofaanpapier en leg 1 tot 2 uur in de koelkast. Het deeg zal opstijven door het contact met de koude lucht.
  • Pak de rolletjes uit en snij in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
  • Leg de koekjes op een ovenplaat met bakpapier en laat 10 tot 12 minuten bakken op 180°C.
  • Wanneer ze uit de oven komen, zijn de koekjes nog wat mals. Laat ze harder worden en afkoelen. Nadien kan je ze bewaren in een hermetische bokaal.
  • Goed om weten Zelf koekjes maken, daar hoef je niet bang voor te zijn. Je kan zelfs grotere hoeveelheden voorzien en het deeg invriezen. Op die manier moet je het alleen nog bakken op het moment dat je er zin hebt.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek