recette Konijn met geitenkaas en olijven

Konijn met geitenkaas en olijven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 uien
  • 225 g verse geitenkaas
  • 200 g champignons
  • 150 g zwarte olijven
  • 0.5 l droge witte wijn
  • 3 tsp fijngehakte dragon
  • 2 tbsp olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Bak de stukken konijn in een stoofpan aan in hete olie. Kruid met peper en zout.
  • Wanneer de stukken aan alle zijden goudbruin zijn, voeg je de geschilde en fijngehakte uien toe.
  • Stoof aan, bevochtig met de wijn en voeg de gesneden champignons toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de dragon en de verkruimelde geitenkaas toe. Laat nog 10 minuten zonder deksel op het vuur staan.
  • Dien warm op met wat verkruimelde kaas en verse dragon. Serveer met gestoomde aardappelen.

Smakelijk!

Raisin red globe

Red globe druiven

Seizoensproducten

Zoet en smaakvol

Deze grote ronde druiven hebben een rozerode kleur met een vleugje paars. Hun vruchtvlees is sappig en zeer zoet. Ze zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten. Je kan ze 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Neem ze er wel een halfuur vóór consumptie uit.
Red Globe druiven zijn lekker uit het vuistje, maar ook in een fruitslaatje, sap, taarten, clafoutis, ijs, confituur, enz. Denk je aan iets hartigers, dan kan je ze serveren bij kaas, vis, gevogelte, varkensvlees, kalfsvlees of wild.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek