recette Konijn met geitenkaas en olijven

Konijn met geitenkaas en olijven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 uien
  • 225 g verse geitenkaas
  • 200 g champignons
  • 150 g zwarte olijven
  • 0.5 l droge witte wijn
  • 3 koffielepel fijngehakte dragon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Bak de stukken konijn in een stoofpan aan in hete olie. Kruid met peper en zout.
  • Wanneer de stukken aan alle zijden goudbruin zijn, voeg je de geschilde en fijngehakte uien toe.
  • Stoof aan, bevochtig met de wijn en voeg de gesneden champignons toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de dragon en de verkruimelde geitenkaas toe. Laat nog 10 minuten zonder deksel op het vuur staan.
  • Dien warm op met wat verkruimelde kaas en verse dragon. Serveer met gestoomde aardappelen.

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek