recette Konijn met geitenkaas en olijven

Konijn met geitenkaas en olijven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 uien
  • 225 g verse geitenkaas
  • 200 g champignons
  • 150 g zwarte olijven
  • ½ l droge witte wijn
  • 3 kl fijngehakte dragon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Bak de stukken konijn in een stoofpan aan in hete olie. Kruid met peper en zout.
  • Wanneer de stukken aan alle zijden goudbruin zijn, voeg je de geschilde en fijngehakte uien toe.
  • Stoof aan, bevochtig met de wijn en voeg de gesneden champignons toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de dragon en de verkruimelde geitenkaas toe. Laat nog 10 minuten zonder deksel op het vuur staan.
  • Dien warm op met wat verkruimelde kaas en verse dragon. Serveer met gestoomde aardappelen.

Smakelijk!

Fruits rouges

Rode vruchten

Seizoensproducten

Onder “rode vruchten” verstaan we meestal aardbeien, frambozen, bosaardbeien, kersen, aalbessen, braambessen, zwarte bessen en bosbessen, maar we kunnen ook veenbessen en cranberry’s aan het lijstje toevoegen.
Ze zijn vaak perfect rijp tussen juni en oktober, zodat je ervan kan smullen van de zomer tot het begin van de herfst. Fijnproevers genieten in het bijzonder van hun friszure toets.
Rode vruchten zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Je kan ze verwerken in tal van zoete en hartige recepten. Ze zijn lekker in een sorbet, charlotte, crumble, cheesecake en tiramisu, maar geven ook smaak aan een vinaigrette of natuuryoghurt. In sauzen passen ze bij wit vlees, eend, wild en zelfs zalm.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek