icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Konijn met kruiden

Konijn met kruiden

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 volledig konijn, versneden (of 6 bouten)
  • 1 ui
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml gevogeltebouillon
  • 4 teentjes look
  • 1 kl mosterd van Dijon
  • 1 kruidentuiltje (tijm, peterselie, laurier)
  • 1 bosje verse kruiden (peterselie, kervel, dragon, bieslook, …)
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verhit olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn langs alle zijden aan. Neem ze uit de pot wanneer ze mooi zijn aangekleurd en vervang ze door de gesnipperde ui en de hele teentjes look. Fruit op een zacht vuur en doe de stukken konijn opnieuw in de pot. Kruid met peper en zout. Giet er de witte wijn bij en breng aan de kook. Voeg vervolgens de bouillon, de mosterd en het kruidentuiltje toe. Roer goed om, dek af en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Strooi op het einde van de kooktijd de kruiden over het gerecht en dien op in de stoofpot. Serveer met gebakken aardappelen en een stoofpotje van champignons.

Smakelijk!