icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Konijn met mosterd op oude wijze

Konijn met mosterd op oude wijze

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 versneden konijn of 4 konijnenbouten
  • 300 ml witte wijn
  • graanmosterd (om het konijn in te smeren)
  • 1 teentje look
  • 5 sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout
  • 1 el oude mosterd
  • ½ el scherpe mosterd
  • 250 ml room

Voorbereiding

  • Smeer de stukken konijn in met graanmosterd. Pel en snipper de sjalotten en de look.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn goudbruin op een matig vuur. Neem de stukken uit de pot en hou ze warm.
  • Stoof in dezelfde pot de gesnipperde sjalotten glazig. Voeg nadien de witte wijn, een glas water, de look en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag, doe de stukken konijn opnieuw in de pot, dek af en laat minstens 45 minuten sudderen. Neem het deksel weg en laat nog 15 minuten stoven om het overtollige water van de saus te laten verdampen.
  • Meng in een kom, enkele minuten voor het opdienen, de room met de scherpe mosterd, de oude mosterd en een beetje peper. Voeg deze crème toe aan de bereiding en meng. Breng op smaak met peper en zout.
  • Nappeer het konijn met saus en dien warm op. Serveer met aardappelpuree, pastinaak en een stoofpotje van champignons.
  • Goed om weten: een echt kruidentuiltje bestaat uit tijm, laurier en peterselie. Volgens de regels van de kunst worden de takjes en blaadjes samengebonden met preigroen.

Smakelijk!