recette Kort gebakken zalmhaas met paprika’s en tagliatelle van potimarron

Kort gebakken zalmhaas met paprika’s en tagliatelle van potimarron

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g zalmhaas
  • 1 potimarron
  • 2 rode paprika’s
  • Blaadjes rucola
  • Look
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Grof zout

Voorbereiding

  • Snij de potimarron in de lengte in schijfjes van 1 cm dik. Snij met een dunschiller lange reepjes van het vruchtvlees.
  • Verwarm 2 liter gezouten water in een grote kom.
  • Snij de paprika’s in reepjes en stoof samen met de geperste look aan in olijfolie, tot ze mooi zacht zijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Doe de tagliatelle 3 tot 4 min. in de kom met water net onder het kookpunt. Laat voorzichtig uitlekken.
  • Kruid de zalm met zout. Kleur 1 minuut aan elke zijde in een hete braadpan met een scheutje olijfolie. De binnenzijde moet roze blijven. Kruid op het einde van de baktijd met een draai van de pepermolen.
  • Meng voorzichtig de tagliatelle van potimarron met de paprika’s en schik ze in een torentje op het bord. Leg er de zalmhaasjes op en werk af met een scheutje olijfolie en wat grof zout. Decoreer met enkele blaadjes rucola en dien meteen op.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek