
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g zalmhaas
- 1 potimarron
- 2 rode paprika’s
- Blaadjes rucola
- Look
- Olijfolie
- Peper en zout
- Grof zout
Voorbereiding
- Snij de potimarron in de lengte in schijfjes van 1 cm dik. Snij met een dunschiller lange reepjes van het vruchtvlees.
- Verwarm 2 liter gezouten water in een grote kom.
- Snij de paprika’s in reepjes en stoof samen met de geperste look aan in olijfolie, tot ze mooi zacht zijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
- Doe de tagliatelle 3 tot 4 min. in de kom met water net onder het kookpunt. Laat voorzichtig uitlekken.
- Kruid de zalm met zout. Kleur 1 minuut aan elke zijde in een hete braadpan met een scheutje olijfolie. De binnenzijde moet roze blijven. Kruid op het einde van de baktijd met een draai van de pepermolen.
- Meng voorzichtig de tagliatelle van potimarron met de paprika’s en schik ze in een torentje op het bord. Leg er de zalmhaasjes op en werk af met een scheutje olijfolie en wat grof zout. Decoreer met enkele blaadjes rucola en dien meteen op.
Smakelijk!