recette Kort gebakken zalmhaas met paprika’s en tagliatelle van potimarron

Kort gebakken zalmhaas met paprika’s en tagliatelle van potimarron

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g zalmhaas
  • 1 potimarron
  • 2 rode paprika’s
  • Blaadjes rucola
  • Look
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Grof zout

Voorbereiding

  • Snij de potimarron in de lengte in schijfjes van 1 cm dik. Snij met een dunschiller lange reepjes van het vruchtvlees.
  • Verwarm 2 liter gezouten water in een grote kom.
  • Snij de paprika’s in reepjes en stoof samen met de geperste look aan in olijfolie, tot ze mooi zacht zijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Doe de tagliatelle 3 tot 4 min. in de kom met water net onder het kookpunt. Laat voorzichtig uitlekken.
  • Kruid de zalm met zout. Kleur 1 minuut aan elke zijde in een hete braadpan met een scheutje olijfolie. De binnenzijde moet roze blijven. Kruid op het einde van de baktijd met een draai van de pepermolen.
  • Meng voorzichtig de tagliatelle van potimarron met de paprika’s en schik ze in een torentje op het bord. Leg er de zalmhaasjes op en werk af met een scheutje olijfolie en wat grof zout. Decoreer met enkele blaadjes rucola en dien meteen op.

Smakelijk!

Orange

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Een gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om kou en vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/100 g). Sinaasappelen hebben zoet en tegelijk lichtzuur vruchtvlees. Je kan ze eten op tal van manieren: in partjes uit het vuistje, in fruitsla en in cake, maar ook in een tajine, bij wit vlees, ...

Sla snel je voorraad vitaminen in!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek