recette Kreeft Belle-Vue

Kreeft Belle-Vue

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kreeften
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 3 selderij
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 600 ml witte wijn
  • peper

Voorbereiding

  • Snij de uien, de wortelen en de selderij grof. Kook in gezouten water. Voeg het kruidentuiltje en de witte wijn toe.
  • Als de groenten gekookt zijn, dompel dan de levende kreeft in het water nadat u ze hebt gewassen en de klemmen verwijderd. Voeg geplette peperbolletjes toe en breng het water zachtjes tot net onder het kookpunt. Laat 12-14 min. koken. Laat afkoelen.
  • Laat de kreeft uitlekken, snij in twee en dresseer op een schotel op een bedje van sla.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek