recette Krokant slaatje

Krokant slaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 3 rijpe peren
  • 150 g bleu d’Auvergne
  • 120 g spinaziescheuten
  • ½ bos sterrenkers
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 4 el rozijnen
  • 4 el ongezouten pistaches
  • 4 el geplette noten
  • 3 sneden rauwe ham
  • 2 el zuivere olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was en droog alle groenten.
  • Snij de kaas in blokjes.
  • Meng in een kom de azijn met peper en zout. Voeg de olie toe en meng met een vork tot een emulsie.
  • Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe samen met de spinaziescheuten, sojascheuten en sterrenkers in een slakom. Voeg de kruiden, de gedroogde vruchten en daarna de kaasblokjes toe. Voeg de vinaigrette toe en meng voorzichtig. Decoreer met de in reepjes gesneden ham.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek