recette Krokant slaatje

Krokant slaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 3 rijpe peren
  • 150 g bleu d’Auvergne
  • 120 g spinaziescheuten
  • ½ bos sterrenkers
  • 100 g sojascheuten
  • 29 610 ml fijngehakte platte peterselie
  • 29 610 ml fijngehakte bieslook
  • 59 110 ml rozijnen
  • 59 110 ml ongezouten pistaches
  • 59 110 ml geplette noten
  • 3 sneden rauwe ham
  • 29 610 ml zuivere olijfolie
  • 29 610 ml notenolie
  • 29 610 ml balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was en droog alle groenten.
  • Snij de kaas in blokjes.
  • Meng in een kom de azijn met peper en zout. Voeg de olie toe en meng met een vork tot een emulsie.
  • Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe samen met de spinaziescheuten, sojascheuten en sterrenkers in een slakom. Voeg de kruiden, de gedroogde vruchten en daarna de kaasblokjes toe. Voeg de vinaigrette toe en meng voorzichtig. Decoreer met de in reepjes gesneden ham.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek