recette Krokant slaatje

Krokant slaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 3 rijpe peren
  • 150 g bleu d’Auvergne
  • 120 g spinaziescheuten
  • ½ bos sterrenkers
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 4 el rozijnen
  • 4 el ongezouten pistaches
  • 4 el geplette noten
  • 3 sneden rauwe ham
  • 2 el zuivere olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was en droog alle groenten.
  • Snij de kaas in blokjes.
  • Meng in een kom de azijn met peper en zout. Voeg de olie toe en meng met een vork tot een emulsie.
  • Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe samen met de spinaziescheuten, sojascheuten en sterrenkers in een slakom. Voeg de kruiden, de gedroogde vruchten en daarna de kaasblokjes toe. Voeg de vinaigrette toe en meng voorzichtig. Decoreer met de in reepjes gesneden ham.

Smakelijk!

Poire coference

Conferencepeer

Seizoensproducten

Een sappige peer!

De Conferencepeer is een herfstpeer en is de meest geproduceerde soort in Europa. Ze heeft een langwerpige vorm en een dikke, groengele schil. Het fijne, zachte vruchtvlees is roze aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. De smaak is geparfumeerd en lichtzuur. Ze bevat weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels.
Deze soort eet je gewoon uit het vuistje maar je kunt er ook heel lekkere confituur, moes, taarten enz. mee maken. In hartige gerechten is ze heerlijk bij wit vlees.

Goed kiezen: De vrucht is zacht rond het steeltje wanneer ze rijp is. Het steeltje mag niet ontbreken en moet goed vastzitten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek