
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 3 rijpe peren
- 150 g bleu d’Auvergne
- 120 g spinaziescheuten
- ½ bos sterrenkers
- 100 g sojascheuten
- 2 el fijngehakte platte peterselie
- 2 el fijngehakte bieslook
- 4 el rozijnen
- 4 el ongezouten pistaches
- 4 el geplette noten
- 3 sneden rauwe ham
- 2 el zuivere olijfolie
- 2 el notenolie
- 2 el balsamicoazijn
- peper en zout
Voorbereiding
- Was en droog alle groenten.
- Snij de kaas in blokjes.
- Meng in een kom de azijn met peper en zout. Voeg de olie toe en meng met een vork tot een emulsie.
- Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe samen met de spinaziescheuten, sojascheuten en sterrenkers in een slakom. Voeg de kruiden, de gedroogde vruchten en daarna de kaasblokjes toe. Voeg de vinaigrette toe en meng voorzichtig. Decoreer met de in reepjes gesneden ham.
Smakelijk!