
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 kwartels
- 2 uien
- 3 ongepelde teentjes look
- 4 peren
- 4 tomaten
- 1 glas bulgur
- zout en peper van de molen
Voorbereiding
- Verwijder de laatste pluimpjes van de kwartels en hou ze boven een vlam.
- Schil de uien en snij ze in schijfjes. Was de tomaten en snij ze in partjes.
- Doe de bulgur in een ovenschotel en schik er de partjes tomaat op. Leg er daarna de kwartels bij. Leg er ongepelde teentjes look rond. Kruid met peper en zout.
- Heb je geen tajine, plaats dan een ovenschotel als deksel op de bakschaal en plaats het geheel op het lage ovenrooster. Plaats 50 min. in een oven van 175°C.
- Voeg 15 min. voor het einde van de baktijd de gewassen peren toe, met een kleine inkeping aan de bovenzijde.
- Tip: bij gebrek aan een slakom kan een ronde, vrij diepe taartvorm dienen om een circulatie van warme stoom te creëren die voorkomt dat het gevogelte uitdroogt. Dien meteen op in de tajine of een terracottaschotel.
Smakelijk!