recette Kwartel in tajine met bulgur

Kwartel in tajine met bulgur

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kwartels
  • 2 uien
  • 3 ongepelde teentjes look
  • 4 peren
  • 4 tomaten
  • 1 glas bulgur
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Verwijder de laatste pluimpjes van de kwartels en hou ze boven een vlam.
  • Schil de uien en snij ze in schijfjes. Was de tomaten en snij ze in partjes.
  • Doe de bulgur in een ovenschotel en schik er de partjes tomaat op. Leg er daarna de kwartels bij. Leg er ongepelde teentjes look rond. Kruid met peper en zout.
  • Heb je geen tajine, plaats dan een ovenschotel als deksel op de bakschaal en plaats het geheel op het lage ovenrooster. Plaats 50 min. in een oven van 175°C.
  • Voeg 15 min. voor het einde van de baktijd de gewassen peren toe, met een kleine inkeping aan de bovenzijde.
  • Tip: bij gebrek aan een slakom kan een ronde, vrij diepe taartvorm dienen om een circulatie van warme stoom te creëren die voorkomt dat het gevogelte uitdroogt. Dien meteen op in de tajine of een terracottaschotel.

Smakelijk!

Poivrons

De Belgische paprika

Seizoensproducten

Een groente boordevol kwaliteit!

De zoete en smaakvolle paprika’s zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze bevatten enorm veel vezels en zijn kampioen in vitamine C-gehalte. Daarnaast vormen ze een uitstekende bron van caroteen en flavonoïden.
Paprika’s eet je rauw, gebakken, gevuld, geroosterd, gekonfijt, … Ideaal dus voor tal van lente- en zomergerechten.
Kies een stevig en glad exemplaar, met een strak en glanzend vel.
Weetje: hoe rijper een paprika, hoe roder en zachter.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek