recette Kwartels met vulling van verse kruiden

Kwartels met vulling van verse kruiden

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 150 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 half ontbeende kwartels
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • Vulling
  • 300 g briochebroodjes in kleine blokjes
  • 12 half gedroogde tomaten, fijngehakt
  • 250 ml gevogeltebouillon
  • 85 g geraspte schapenkaas (tomme de brebis)
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 el oregano, fijngehakt
  • 1 el salie, fijngehakt
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout
  • Saus
  • 1 el tomatenpuree
  • 80 ml gevogeltebouillon
  • 30 g boter
  • Keukentouw

Voorbereiding

  • Meng in een grote kom alle ingrediënten van de vulling en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de kwartels met het vlees naar boven op een plank. Kruid met peper en zout. Steek er de vulling in en bind dicht met keukentouw.
  • Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur en bak de kwartels 3 minuten goudbruin langs alle zijden. Leg in een ovenschaal en plaats 7 tot 10 min. in de oven.
  • Zet de pan opnieuw op het vuur en maak de braadresten los met gevogeltebouillon. Voeg de tomatenpuree en de boter toe en meng tot een homogene saus. Breng op smaak.
  • Nappeer de kwartels met de saus. Serveer met aardappelpuree of gnocchi.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek