
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 half ontbeende kwartels
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- Vulling
- 300 g briochebroodjes in kleine blokjes
- 12 half gedroogde tomaten, fijngehakt
- 250 ml gevogeltebouillon
- 85 g geraspte schapenkaas (tomme de brebis)
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 1 el oregano, fijngehakt
- 1 el salie, fijngehakt
- 2 el dragon, fijngehakt
- 2 el basilicum, fijngehakt
- peper en zout
- Saus
- 1 el tomatenpuree
- 80 ml gevogeltebouillon
- 30 g boter
- Keukentouw
Voorbereiding
- Meng in een grote kom alle ingrediënten van de vulling en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de kwartels met het vlees naar boven op een plank. Kruid met peper en zout. Steek er de vulling in en bind dicht met keukentouw.
- Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur en bak de kwartels 3 minuten goudbruin langs alle zijden. Leg in een ovenschaal en plaats 7 tot 10 min. in de oven.
- Zet de pan opnieuw op het vuur en maak de braadresten los met gevogeltebouillon. Voeg de tomatenpuree en de boter toe en meng tot een homogene saus. Breng op smaak.
- Nappeer de kwartels met de saus. Serveer met aardappelpuree of gnocchi.
Smakelijk!