icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Kwartels met vulling van verse kruiden

Kwartels met vulling van verse kruiden

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 150 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 half ontbeende kwartels
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • Vulling
  • 300 g briochebroodjes in kleine blokjes
  • 12 half gedroogde tomaten, fijngehakt
  • 250 ml gevogeltebouillon
  • 85 g geraspte schapenkaas (tomme de brebis)
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 el oregano, fijngehakt
  • 1 el salie, fijngehakt
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout
  • Saus
  • 1 el tomatenpuree
  • 80 ml gevogeltebouillon
  • 30 g boter
  • Keukentouw

Voorbereiding

  • Meng in een grote kom alle ingrediënten van de vulling en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de kwartels met het vlees naar boven op een plank. Kruid met peper en zout. Steek er de vulling in en bind dicht met keukentouw.
  • Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur en bak de kwartels 3 minuten goudbruin langs alle zijden. Leg in een ovenschaal en plaats 7 tot 10 min. in de oven.
  • Zet de pan opnieuw op het vuur en maak de braadresten los met gevogeltebouillon. Voeg de tomatenpuree en de boter toe en meng tot een homogene saus. Breng op smaak.
  • Nappeer de kwartels met de saus. Serveer met aardappelpuree of gnocchi.

Smakelijk!