recette Kwartels met chasselas-druiven en cognac

Kwartels met chasselas-druiven en cognac

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 kwartels
  • 350 g Chasselas-druiven
  • 150 g blauwe druiven
  • 300 mgs de Fine Champagne (Cognac)
  • 2 eetlepels olie
  • 50 g boter
  • maïszetmeel
  • 100 ml gevogeltefond
  • 6 sneden toastbrood
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Maak de kwartels schoon. Kruid de binnenzijde met peper en zout en voeg enkele druiven toe. Bind de kwartels op. Verwarm olie in een sauteerpan, bak de kwartels aan alle zijden goudbruin en doe het vet weg. Leg in een schaal en zet weg.
  • Verwarm in de sauteerpan 15 g boter zonder te laten bruinen. Verwarm opnieuw de kwartels en bevochtig met de cognac. Neem van het vuur en laat 10 min. afgedekt rusten, zodat de kwartels goed doordrenkt zijn.
  • Pers ondertussen een derde van de druiven. Meng het sap met een halve koffielepel zetmeel. Bevochtig de kwartels met dit mengsel en vervolgens met de gevogeltefond. Kruid met peper en zout en voeg geraspte nootmuskaat toe. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een zeer zacht vuur.
  • Bak ondertussen op een zacht vuur de rest van de druiven in 15 g boter, tot ze hun transparantie beginnen te verliezen.
  • Grill de sneetjes toastbrood in de broodrooster.
  • Serveer de kwartels op de toasts, leg er druiven rond en nappeer met saus.

Smakelijk!

Tomates grappe

Trostomaten Elite

Seizoensproducten

Lekker van bij ons!

Tomaten bevatten 90 % water en amper 15 calorieën per 100 g. Ze zijn ook een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en oligo-elementen, antioxidanten en vezels. De Elite trostomaten hebben een schitterende dieprode kleur en een overheerlijke smaak. Ze zijn erg gewild door liefhebbers van iets stevigere tomaten. Deze exclusieve pareltjes staan bekend om hun lange bewaartijd. Met hun finesse, verfijnde smaak en stevigheid worden trostomaten vaak vers gegeten in slaatjes, als snack of als beleg op een broodje. Toch kan je ze even goed gebruiken in warme gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek