
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g lamskoteletten
- 1 gekneusd teentje look
- 1 el gedroogde chilipeper, verkruimeld
- 1 el zachte paprika
- 2 kl gemalen koriander
- 2 kl gemalen komijn
- 1 el fijngehakte verse munt
- 1 el warm water
- Voor het slaatje
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 3⁄10 komkommer
- 1 icebergsla
- 20 groene en zwarte olijven
- 125 g feta
- 6 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 ½ kl mosterd
- peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm het ingeoliede barbecuerooster.
- Meng de look, de specerijen, de munt, het water en het lamsvlees in een slakom. Zet weg.
- Was de sla, laat uitlekken en snij in reepjes. Doe de olie, de balsamicoazijn en de mosterd in een slakom. Kruid met peper en zout en klop tot vinaigrette. Voeg de in blokjes gesneden tomaten en paprika, de in schijfjes gesneden ui en komkommer, de olijven, de feta en de sla toe. Meng goed.
- Bak de koteletten langs elke zijde goudbruin op de barbecue. Dek af en laat 5 minuten rusten. Dien meteen op.
Smakelijk!