icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Lamskoteletten met zacht kaashart en vergeten groenten door Julien Lapraille

Lamskoteletten met zacht kaashart en vergeten groenten door Julien Lapraille

  • Moeilijkheid Moeilijk
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 800 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 lamsrib van 4 koteletten
  • 80 g zachte kaas (type kaas van Herve)
  • 1 stronk witloof
  • 1 aardappel
  • ½ koolraap
  • 4 grote champignons
  • 1 wortel
  • 2 sjalotten
  • 3 aardperen
  • 50 ml Belgische rode wijn
  • peper, zout, tijm, laurier, boter en koolzaadolie

Voorbereiding

  • Maak een rolletje met de kaas in vershoudfolie en plaats een nacht in de diepvries.
  • Maak een inkeping in het midden van het lamsvlees en steek er de diepgevroren kaas in (nadat je de folie hebt verwijderd).
  • Smeer het lam in met olie en kruid met peper en zout. Bak langs alle zijden aan in boter en koolzaadolie.
  • Snij de verschillende groenten grof, was en doe in een ovenschaal. Breng op smaak en voeg de rode wijn en een flinke klont boter toe. Bak 25 minuten in een oven van 160°C.
  • Nadat de groenten een eerste maal gebakken zijn, leg je er het lam op en kleur je het aan. Voeg tijm, laurier en opnieuw een klontje boter toe en laat in een oven van 160°C ongeveer 15 tot 25 minuten bakken, naargelang de grootte van het lam.
  • Serveer op een mooie dienschaal.

Smakelijk!