
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 1,2 kg lamsvlees (lage rib of schouder)
- 6 el olijfolie
- 1 grote ui
- 1 kl ras-el-hanout
- ½ kl komijn
- ½ kl peper
- 500 ml water
- 250 g droge abrikozen
- 50 g rietsuiker
- ½ kl kaneel
- 60 g boter
- 70 g amandelschilfers
- zout
Voorbereiding
- Snij het vlees in stukken van dezelfde grootte en kruid met zout. Verwarm in een stoofpot met dikke bodem 6 eetlepels olijfolie op een hoog vuur. Kleur de stukken lamsvlees langs alle zijden aan, voeg de peper toe, meng en haal het vlees uit de pot. Zet weg.
- Stoof in dezelfde pot de uien glazig en voeg de ras-el-hanout en de komijn toe. Kruid met een beetje zout. Doe er opnieuw het vlees bij en voeg 400 ml water toe. Breng aan de kook en laat afgedekt een twintigtal minuten koken op een zacht vuur.
- Maak ondertussen de saus: snij de abrikozen in vier en de boter in blokjes. Doe 100 ml water, de suiker, de kaneel, de boter en de abrikozen in een steelpan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur verder koken tot de saus indikt (5 minuten). Zet weg.
- Kleur in een antikleefpan snel en onder voortdurend roeren de amandelschilfers aan. Zet weg.
- Giet de helft van het kookvocht van het vlees weg, voeg de abrikozensaus toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Bestrooi net voor het opdienen met geroosterde amandelen en serveer met tarwegriesmeel (couscous).
Smakelijk!