recette Langoustines met kruidenboter

Langoustines met kruidenboter

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 8 langoustines
  • 50 g malse boter
  • 10 g vers gehakte gember
  • 1 fijngehakt teentje look
  • 2 eetlepels verse koriander

Voorbereiding

  • Zet de grill op een gemiddelde stand.
  • Snij met een scherp mes de langoustines in de lengte open, aan de buikzijde. Leg ze open, op hun rug, in een ovenschaal.
  • Meng de boter met de gember, de look, de fijngehakte koriander, peper en zout. Verdeel klontjes boter over de langoustines en plaats 4 tot 5 minuten onder de grill.
  • Schik de langoustines op het bord, decoreer met verse koriander en serveer met een hollandaisesaus.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek