recette Lasagne met champignons

Lasagne met champignons

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g verse lasagnevellen
  • 500 g champignons
  • 300 ml melk
  • 50 g bloem
  • 60 g parmezaan
  • 2 el geraspte gruyère
  • 50 g boter
  • geraspte nootmuskaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de champignons in schijfjes en stoof ze op een zacht vuur in een pot met een bodempje water. Neem van het vuur als ze gaar zijn, laat uitlekken en hou 100 ml van het vocht bij. Zet weg.
  • Smelt een klontje boter in een kookpot op een matig vuur. Voeg in één keer de bloem toe en meng stevig gedurende 1 minuut, tot het mengsel aankleurt.
  • Voeg onder voortdurend roeren met een garde beetje bij beetje de melk toe, tot ze aan de kook komt. Voeg het vocht van de champignons toe en klop tot je een homogene en lichtjes dikke saus bekomt (als de saus te dik is, mag je gerust wat melk toevoegen). Voeg de parmezaan en een snuifje nootmuskaat toe. Proef en kruid met een beetje zout.
  • Olie een gratineerschaal in. Bedek met de helft van de champignons, leg er lasagnevellen over, dan saus, dan lasagne, enzovoort. Eindig met lasagnevellen. Bestrooi met gruyère en plaats 30 minuten in de oven.
  • Goed om weten Je kan ook droge lasagnevellen gebruiken. De kooktijd wordt dan langer en de saus moet vloeibaarder zijn om te vermijden dat de lasagne uitdroogt.

Smakelijk!

Spiering

Varkensribben spiering

Lekker van het seizoen

Spiering komt uit de nek van het varken en bestaat uit laagjes vet afgewisseld met spieren. Het vet geeft het vlees zijn lekkere, sappige textuur. Spiering is perfect om te grillen, maar kan ook worden gebakken in de pan of verwerkt in ragout.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek