icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Lasagne met champignons

Lasagne met champignons

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g verse lasagnevellen
  • 500 g champignons
  • 300 ml melk
  • 50 g bloem
  • 60 g parmezaan
  • 2 el geraspte gruyère
  • 50 g boter
  • geraspte nootmuskaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de champignons in schijfjes en stoof ze op een zacht vuur in een pot met een bodempje water. Neem van het vuur als ze gaar zijn, laat uitlekken en hou 100 ml van het vocht bij. Zet weg.
  • Smelt een klontje boter in een kookpot op een matig vuur. Voeg in één keer de bloem toe en meng stevig gedurende 1 minuut, tot het mengsel aankleurt.
  • Voeg onder voortdurend roeren met een garde beetje bij beetje de melk toe, tot ze aan de kook komt. Voeg het vocht van de champignons toe en klop tot je een homogene en lichtjes dikke saus bekomt (als de saus te dik is, mag je gerust wat melk toevoegen). Voeg de parmezaan en een snuifje nootmuskaat toe. Proef en kruid met een beetje zout.
  • Olie een gratineerschaal in. Bedek met de helft van de champignons, leg er lasagnevellen over, dan saus, dan lasagne, enzovoort. Eindig met lasagnevellen. Bestrooi met gruyère en plaats 30 minuten in de oven.
  • Goed om te weten: je kan ook droge lasagnevellen gebruiken. De kooktijd wordt dan langer en de saus moet vloeibaarder zijn om te vermijden dat de lasagne uitdroogt.

Smakelijk!