
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 stukken wit van kip
- 2 avocado’s
- 2 handvollen spinaziescheuten of sterrenkers
- 8 Parijse champignons
- 2 kleine citroenen
- enkele druppels tabasco
- 6 el olijfolie
- 3 el witte balsamicoazijn (of ciderazijn)
- 50 g parmezaanschilfers
- 2 el fijngehakte bieslook
Voorbereiding
- Bak het kippenwit in een braadpan met wat boter en zet weg.
- Schil een van de citroenen ‘à vif’ (verwijder de vliesjes) en snij het vruchtvlees fijn. Pers de andere citroen.
- Verwarm in een kleine braadpan de olijfolie op een zeer zacht vuur en voeg de fijngesneden citroen, het citroensap, de balsamicoazijn en enkele druppels tabasco toe. De ingrediënten moeten lauw zijn.
- Snij het afgekoelde kippenwit in reepjes. Schil en ontpit de avocado’s en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Meng de champignons met de parmezaanschilfers. Kruid met peper en een klein beetje zout.
- Maak een bedje van spinaziescheuten. Leg er de schijfjes avocado en de stukken kip op.
- Voeg de salade van champignons met parmezaan toe. Besprenkel met lauwe saus en bestrooi met bieslook.
Smakelijk!