recette Lauw slaatje van kip met citroen en avocado

Lauw slaatje van kip met citroen en avocado

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 stukken wit van kip
  • 2 avocado’s
  • 2 handvollen spinaziescheuten of sterrenkers
  • 8 Parijse champignons
  • 2 kleine citroenen
  • enkele druppels tabasco
  • 88 710 ml olijfolie
  • 44 410 ml witte balsamicoazijn (of ciderazijn)
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 29 610 ml fijngehakte bieslook

Voorbereiding

  • Bak het kippenwit in een braadpan met wat boter en zet weg.
  • Schil een van de citroenen ‘à vif’ (verwijder de vliesjes) en snij het vruchtvlees fijn. Pers de andere citroen.
  • Verwarm in een kleine braadpan de olijfolie op een zeer zacht vuur en voeg de fijngesneden citroen, het citroensap, de balsamicoazijn en enkele druppels tabasco toe. De ingrediënten moeten lauw zijn.
  • Snij het afgekoelde kippenwit in reepjes. Schil en ontpit de avocado’s en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Meng de champignons met de parmezaanschilfers. Kruid met peper en een klein beetje zout.
  • Maak een bedje van spinaziescheuten. Leg er de schijfjes avocado en de stukken kip op.
  • Voeg de salade van champignons met parmezaan toe. Besprenkel met lauwe saus en bestrooi met bieslook.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek