
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 bosjes rucola
- 12 witte asperges
- 12 aardbeien
- 1 citroen
- 2 kl sesamzaad
- 2 kl arachideolie
- 2 el limoensap
- 2 kl poedersuiker
Voorbereiding
- Breng een kom water aan de kook.
- Snij de voet van de asperges en schil ze om de bittere vezels te verwijderen. Was en bind samen in een bosje van 4. Zet de bosjes asperges rechtop in het midden van de kom. De stengels zullen op die manier garen in het kokende water, terwijl de punten worden gestoomd en niet te zacht worden. Reken 15 tot 20 minuten kooktijd, naargelang de grootte van de asperges. Prik met de punt van een mes in een stengel om te controleren of ze gaar zijn. Laat uitlekken en zet weg.
- Was de rucola en zwier droog. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snij in twee of in vier, naargelang de grootte. Snij de asperges in 2 of 3.
- Meng de olie, het limoensap en de poedersuiker tot een emulsie. Doe in een slakom en voeg de rucola toe. Meng.
- Leg de rucola op de borden en doe daarop de asperges en de aardbeien. Serveer met een stuk boerenbrood en een partje citroen.
Smakelijk!