recette Lenteslaatje

Lenteslaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 bosjes rucola
  • 12 witte asperges
  • 12 aardbeien
  • 1 citroen
  • 2 kl sesamzaad
  • 2 kl arachideolie
  • 2 el limoensap
  • 2 kl poedersuiker

Voorbereiding

  • Breng een kom water aan de kook.
  • Snij de voet van de asperges en schil ze om de bittere vezels te verwijderen. Was en bind samen in een bosje van 4. Zet de bosjes asperges rechtop in het midden van de kom. De stengels zullen op die manier garen in het kokende water, terwijl de punten worden gestoomd en niet te zacht worden. Reken 15 tot 20 minuten kooktijd, naargelang de grootte van de asperges. Prik met de punt van een mes in een stengel om te controleren of ze gaar zijn. Laat uitlekken en zet weg.
  • Was de rucola en zwier droog. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snij in twee of in vier, naargelang de grootte. Snij de asperges in 2 of 3.
  • Meng de olie, het limoensap en de poedersuiker tot een emulsie. Doe in een slakom en voeg de rucola toe. Meng.
  • Leg de rucola op de borden en doe daarop de asperges en de aardbeien. Serveer met een stuk boerenbrood en een partje citroen.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek