recette Libanees slaatje

Libanees slaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blik uitgelekte kikkererwten
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 bosje sterrenkers
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje munt
  • 1 snuifje komijn
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 teentje fijngehakte look
  • ½ sap van 1/2 citroen
  • 88 710 ml olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de ui in schijfjes en doe in een kom met water en enkele druppels azijn. Laat 30 minuten weken op kamertemperatuur (om de ui knapperiger en beter verteerbaar te maken).
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe in een slakom.
  • Snij de tomaat in blokjes en hak de peterselie en de munt fijn. Doe alles in de slakom bij de kikkererwten.
  • Giet de olie en het citroensap in een kom. Voeg de look en de kruiden toe en kruid met peper en zout. Klop tot vinaigrette met een vork.
  • Giet over het slaatje, meng en laat een kwartier rusten.
  • Voeg net voor het opdienen de sterrenkers toe, meng en voeg de in kwartjes gesneden eieren toe.
  • Serveer met geroosterd pitabrood.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek