recette Licht Thais slaatje

Licht Thais slaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ½ Chinese kool
  • 2 wortelen
  • 1 handvol sojascheuten
  • ½ rode paprika
  • 4 takjes koriander
  • 4 el sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 cm gember
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Schil en was de wortelen. Snij in fijne julienne. Was de halve paprika en snij in fijne reepjes. Was de Chinese kool, dep droog en snij in fijne reepjes. Was de sojascheuten. Pluk de koriander en hak fijn. Rasp de gember.
  • Meng in een slakom de Chinese kool, de wortelen, de paprika, de sojascheuten en de fijngehakte koriander. Meng de sesamolie met het citroensap en de gember. Kruid met peper en zout. Doe over de sla, meng en dien op.
  • Serveer met gebakken kip of grote garnalen.

Smakelijk!

Blanquette de veau

Kalfsblanquette

Product van de week

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek