recette Limonade van granaatappel, sinaasappel en gember

Limonade van granaatappel, sinaasappel en gember

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema COCKTAILS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 540 ml granaatappelsap
  • 180 ml sinaasappelsap
  • 20 g gember
  • 6 ijsblokjes
  • 1 granaatappel

Voorbereiding

  • Schil de gember. Snij in fijne schijfjes en doe in een shaker.
  • Voeg het sinaasappelsap en het granaatappelsap toe. Schud en laat 15 minuten trekken.
  • Ontpit ondertussen de granaatappel. Je hebt ongeveer 2 eetlepels pitjes nodig.
  • Filter na 15 minuten het sap. Giet het in mooie glazen en voeg de ijsblokjes en ½ eetlepel granaatappelpitjes per glas toe.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek