
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g dunne lende van Limousin rundvlees
- 800 g vers eekhoorntjesbrood
- 30 g boter
- 3 el ganzenvet of olie
- 2 teentjes look
- ½ bos platte peterselie
- peper van de molen en zout
- oventhermometer
Voorbereiding
- Neem het vlees één tot twee uur voor het bakken uit de koelkast, naargelang de dikte.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bak het gesneden eekhoorntjesbrood 20 minuten in een sauteerpan met ganzenvet. Kruid met peper en zout. De paddenstoelen moeten licht knapperig zijn aan de buitenkant en zacht binnenin.
- Schroei ondertussen de gezouten dunne lende aan op de barbecue of in een braadpan met geklaarde boter. Steek een oventhermometer in de kern van het vlees, plaats in de oven en wacht tot de kerntemperatuur 42°C bedraagt. Laat het vlees rusten tot het een kerntemperatuur van 49°C heeft. Op dat moment is het saignant gebakken.
- Voeg de fijngehakte look en peterselie toe aan het eekhoorntjesbrood en dresseer het rond het in plakjes gesneden rundvlees. Kruid op het bord naar eigen smaak met peper en zout.
Smakelijk!