recette Macarons clementine-chocolade

Macarons clementine-chocolade

  • Moeilijkheid Moeilijk
  • Voor 50 personen
  • Voorbereiding 1675 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 50 personen

  • 150 g pure chocolade
  • 100 ml vloeibare volle room
  • 3 clementines
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 150 g bloemsuiker
  • 110 g eiwitten op kamertemperatuur
  • 37 g water
  • oranje kleurstof
  • e zeste van een clementine

Voorbereiding

  • Ganache: verwarm in een kleine pan de room met de zeste van een clementine. Neem van het vuur en laat een halfuur afgedekt trekken. Warm nadien de room zachtjes terug op. Wanneer ze warm is, giet u ze over de gehakte chocolade. Meng met een spatel voorzichtig tot een gladde ganache. Pers het sap van 3 clementines (50 cl). Voeg toe aan de ganache en meng goed. Stort de ganache in een gratineerschaal, dek af met huishoudfolie die tegen het mengsel is aangedrukt en laat minstens een halfuur rusten.
  • Schelpen: doe ondertussen het amandelpoeder, de bloemsuiker, de zeste van de clementine en de kleurstof in een mixer. Mix enkele seconden tot u een zeer fijn poeder bekomt. Doe er 55 g van de eiwitten bij zonder te mengen.
  • Klop de andere 55 g eiwitten stijf.
  • Doe de poedersuiker en het water in een pan, meng goed en breng aan de kook. Giet het mengsel op precies 118°C in een fijn scheutje over de eiwitten en klop ze verder op. Als u garde opheft, moet u een mooie, vaste punt bekomen. Meng zeer voorzichtig, zonder te kloppen, door het mengsel van poeder en eiwitten.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak er met een spuitzak kleine, regelmatige rondjes deeg met een diameter van 3-4 centimeter, met voldoende ruimte ertussen. Tik met de plaat twee-, driemaal op het werkvlak om eventuele luchtbellen te verwijderen. Laat minstens een halfuur korsten (drogen). Verwarm de heteluchtoven op 180°C. Plaats de macarons 12 minuten in de oven. Open de deur tweemaal tijdens het bakken.
  • Neem het bakpapier van de plaat en laat de schelpen afkoelen. Zodra ze koud zijn, kan u ze losmaken en garneren.
  • Vul een spuitzak met de ganache van chocolade en clementine, doe op de helft van de macaronschelpen en dek af met de andere helft van de schelpen. Plaats 24 uur in een hermetische doos in de koelkast. Neem 2 uur voor het opdienen uit de koelkast.
  • Tip: maak geen macarons bij regenweer. Door de vochtigheid zullen de schelpen week worden en moeilijk korsten.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek