recette Eendenborst met vijgen

Eendenborst met vijgen

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eendenborsten
  • 500 ml gevogeltefond
  • 4 el vijgenconfituur
  • 8 verse vijgen
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Maak met een scherp mesje inkepingen in het vel van de eendenborsten. Bak ze op de velkant aan in een pan zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
  • Plaats de eendenborsten 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Maak de pan schoon met keukenrol. Laat de gevogeltefond inkoken met de vijgenconfituur.
  • Snij de vijgen in vier partjes en laat ze enkele minuten meekoken in de saus. Zet weg.
  • Snij de eend in zeer fijne plakjes. Garneer met vijgen en nappeer met de saus.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek