
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 3 rijpe mango’s
- 50 g bruine suiker
- ½ kl geraspte limoenzeste
- het sap van 1 limoen
- 3 gelatineblaadjes
- 500 ml room om op te kloppen
- 1 mango voor de decoratie
- 60 g geraspte kokosnoot
- 6 glaasjes
Voorbereiding
- Klop de room op tot slagroom en plaats in de koelkast.
- Schil de mango’s, maak ze open en verwijder de pit. Mix het vruchtvlees.
- Meng in een slakom de mangopuree met de suiker en de geraspte limoenzeste. Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water. Wring uit, doe samen met het limoensap in een kleine kookpot en laat al roerend oplossen op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen. Meng vervolgens met de mangopuree en spatel er voorzichtig de slagroom onder.
- Schil de overblijvende mango en snij in stukjes. Leg enkele stukjes in elk glaasje en doe er de mousse bij. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
- Decoreer net voor opdienen met de overblijvende stukjes mango en bestrooi met geraspte kokosnoot.
- Tip: je kan deze mousse serveren met een coulis van passievruchten. Het recept vind je op deze website.
Smakelijk!