icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Meatballs van lam op Griekse wijze

Meatballs van lam op Griekse wijze

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g lamsgehakt
  • 50 g paneermeel
  • 20 g fijngehakte zwarte olijven
  • 20 g fijngehakte peterselie
  • 3 el feta
  • 3 el fijngehakte munt
  • 1 kl fijngehakte oregano
  • 1 gesnipperd teentje look
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 4 piccolo’s
  • 40 mozzarella om te koken
  • barbecuesaus, tomatensaus of pesto naar keuze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Strijk een bakplaat in met olijfolie. Zet weg.
  • Rasp en pers de citroen.
  • Meng in een slakom het lamsgehakt, het ei, het paneermeel, de olijven, de peterselie, de feta, de munt, de oregano, de look, het citroensap en de helft van de citroenzeste. Rol balletjes van ongeveer 4 cm diameter en leg ze op de bakplaat. Plaats 12 tot 15 minuten in de oven, tot de balletjes doorbakken zijn.
  • Snij ondertussen de broodjes in de lengterichting aan één zijde open. Besmeer beide zijden van de geopende broodjes met een saus naar keuze.
  • Steek er 2 doormidden gesneden balletjes in, doe er mozzarella over en plaats 5 minuten in de oven. Doe de piccolo’s dicht en dien meteen op.
  • Goed om weten: voor een meer uitgesproken smaak kan je de mozzarella vervangen door parmezaan. Met enkele schijfjes champignon zorg je voor afwisseling.

Smakelijk!