recette Meloensorbet met muntsmaak

Meloensorbet met muntsmaak

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 730 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g meloen
  • 20 muntblaadjes
  • 2 kl suiker (of agavesiroop)
  • 1 eiwit

Voorbereiding

  • Snij de dag voordien de meloen doormidden, verwijder de pitjes en haal het vruchtvlees uit. Snij in stukjes en plaats in een hermetische recipiënt in de diepvries.
  • Mix voor het dessert de diepgevroren stukken meloen met de robot op maximaal vermogen, samen met het eigeel, de suiker en 16 fijngehakte muntblaadjes (hou er 4 apart voor de decoratie). Meng van tijd tot tijd indien nodig en mix opnieuw.
  • Verdeel met een ijslepel de sorbet over 4 kommetjes en decoreer met muntblaadjes.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek