
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 blik rode bonen
- 1 blik zwarte bonen
- 1 blikje maïs
- 1 rode paprika
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 6 prunella tomaten
- 4 takjes koriander, fijngehakt
- enkele zwarte olijven
- 1 kleine rode chilipeper, naar smaak
- Vinaigrette
- mosterd
- onbehandelde limoen
- olijfolie
- 1 snuifje komijn
- 1 teentje look, geplet
- tabasco
- zwarte peper en zout
Voorbereiding
- Rasp de zeste van de limoen en pers het sap. Spoel de rode bonen en de maïs af en laat uitlekken. Snij de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Spoel de tomaat en de rode paprika en snij in partjes.
- Maak de vinaigrette: klop de mosterd en het citroensap stevig met een garde. Voeg geleidelijk de olijfolie toe, tot je een romige vinaigrette bekomt. Voeg daarna de komijn, 1 kl citroenzeste, de geplette look en de tabasco (facultatief) toe. Kruid met peper en zout.
- Meng in een slakom de bonen, de maïs, de komkommer en de rode ui. Bevochtig met de vinaigrette en meng goed door elkaar. Plaats 1 uur in de koelkast.
- Voeg net voor het opdienen de in stukjes gesneden avocado en enkele olijven toe. Bestrooi met koriander.
- Serveer met fijngehakte chilipeper en gegrild rood vlees.
Smakelijk!