recette Mi-cuit van peren en chocolade

Mi-cuit van peren en chocolade

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 85 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kleine Durondeau-peren
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillestokje
  • 100 g pure chocolade
  • 50 g halfgezouten boter
  • 4 eieren
  • 40 g kandijsuiker
  • 5 extra stukjes chocolade
  • Boter voor het vormpje

Voorbereiding

  • Peren op siroop: breng het water, de honing en het vanillestokje aan de kook voor de siroop
  • Schil intussen de peren en bewaar het steeltje. Snij de basis weg zodat ze recht blijven staan. Hol ze van beneden voorzichtig uit met een bolletjeslepel en pocheer ze rechtopstaand 40 minuten in de borrelende siroop. Laat daarna afkoelen in de siroop.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Breek de chocolade in stukken, doe in een steelpan met de boter in stukken en smelt alles au bain-marie. Roer regelmatig. Laat lauw worden.
  • Meng de eidooiers met de kandijsuiker in een slakom tot een schuimig en witachtig mengsel. Giet er het gesmolten chocolade-botermengsel over en meng krachtig.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de bereiding.
  • Laat de peren uitlekken en stop via de bovenkant een stukje chocolade in elke peer.
  • Vet elk schaaltje in met boter, verdeel wat deeg over elk vormpje en leg een rechtopstaande peer in het midden. Vul voor 3/4 met de rest van het deeg. Zet 12 minuten in de oven en hou het in de gaten.
  • Haal uit de oven en serveer meteen. Zo kun je nog genieten van de lopende kern.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek