recette Mi-cuit van peren en chocolade

Mi-cuit van peren en chocolade

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 85 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kleine Durondeau-peren
  • 500 ml water
  • 2 el honing
  • 1 vanillestokje
  • 100 g pure chocolade
  • 50 g halfgezouten boter
  • 4 eieren
  • 40 g kandijsuiker
  • 5 extra stukjes chocolade
  • Boter voor het vormpje

Voorbereiding

  • Peren op siroop: breng het water, de honing en het vanillestokje aan de kook voor de siroop
  • Schil intussen de peren en bewaar het steeltje. Snij de basis weg zodat ze recht blijven staan. Hol ze van beneden voorzichtig uit met een bolletjeslepel en pocheer ze rechtopstaand 40 minuten in de borrelende siroop. Laat daarna afkoelen in de siroop.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Breek de chocolade in stukken, doe in een steelpan met de boter in stukken en smelt alles au bain-marie. Roer regelmatig. Laat lauw worden.
  • Meng de eidooiers met de kandijsuiker in een slakom tot een schuimig en witachtig mengsel. Giet er het gesmolten chocolade-botermengsel over en meng krachtig.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de bereiding.
  • Laat de peren uitlekken en stop via de bovenkant een stukje chocolade in elke peer.
  • Vet elk schaaltje in met boter, verdeel wat deeg over elk vormpje en leg een rechtopstaande peer in het midden. Vul voor 3/4 met de rest van het deeg. Zet 12 minuten in de oven en hou het in de gaten.
  • Haal uit de oven en serveer meteen. Zo kun je nog genieten van de lopende kern.

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek