recette Mijn zomerse gazpacho door Simona

Mijn zomerse gazpacho door Simona

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 140 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg rijpe tomaten
  • ½ komkommer
  • 3 lente-uien
  • ½ rode paprika
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 2 teentjes look
  • 200 ml olijfolie
  • 3 el dragonazijn
  • 2 takjes verse oregano of tijm
  • 250 ml koud water
  • Voor de garnituur
  • ½ halve rode paprika
  • 2 lente-uien
  • ½ komkommer
  • 2 hardgekookte eieren
  • ijsblokjes
  • croutons met za’atar*
  • zeezout en zwarte peper van de molen

Voorbereiding

  • Leg de tomaten 5 minuten in kokend water en schil ze. Snij in partjes en verwijder zoveel mogelijk pitjes. Schil de komkommer en pel de look. Maak de lente-uien en de paprika schoon. Snij de chilipeper in twee en verwijder de zaadjes.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een gladde soep. Voeg een beetje water toe als de bereiding te dik is. De gazpacho mag niet te vloeibaar zijn, maar ook niet te dik. Kruid met peper en zout. Plaats de gazpacho 2 uur in de koelkast.
  • Maak de garnituur: hak de rode paprika, de lente-uien, de komkommer en de hardgekookte eieren fijn. Giet de koude gazpacho in kommetjes, voeg enkele ijsblokjes toe en werk af met de garnituur.
  • Voor de croutons: snij enkele sneetjes brood in blokjes van een centimeter. Verwarm enkele eetlepels olijfolie in een braadpan. Bak de croutons op een zacht vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met za’atar.
  • *Za’atar is een traditionele mengeling van specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Deze heerlijk zachte en geparfumeerde mix bestaat uit tijm, sesamzaad en sumak.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek