recette Minestrone alla genovese

Minestrone alla genovese

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 150 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 100 g pancetta in blokjes
  • 150 g pasta (type ditalini)
  • 3 l gevogelte- of groentebouillon
  • 2 courgettes in schijfjes
  • 220 g erwten
  • 120 g boten
  • ¼ kool, fijngesneden
  • 2 wortelen, fijngesneden
  • 3 aardappelen
  • 220 g borlottibonen (blik)
  • 400 g tomaten in blokjes (blik)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 selderstengels
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 15 g peterselie, fijngehakt
  • 2 salieblaadjes
  • 8 basilicumblaadjes
  • 1 kl tomatenpuree
  • 50 g boter
  • groene pesto
  • geraspte parmezaan

Voorbereiding

  • Snij de bonen in stukken van 4 cm en de selderstengels in 2. Schil de aardappelen en snij in stukjes.
  • Smelt de boter in een grote kookpot en voeg de ui, de look, de peterselie, de salie en de pancetta toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur, tot de ui goudbruin kleurt. Meng tussendoor één of twee keer.
  • Voeg de selderij, de wortelen en de aardappelen toe. Laat nog 5 minuten stoven. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de basilicum en de borlottibonen toe. Kruid met flink wat peper. Giet er de bouillon bij en breng rustig aan de kook. Dek af en laat 2 uur sudderen. Roer af en toe.
  • Breng op smaak en voeg de courgettes, de erwten, de bonen, de kool en de pasta toe. Laat sudderen tot de pasta al dente is. Decoreer voor het opdienen met een eetlepel pesto en wat parmezaan.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek