
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 100 g pancetta in blokjes
- 150 g pasta (type ditalini)
- 3 l gevogelte- of groentebouillon
- 2 courgettes in schijfjes
- 220 g erwten
- 120 g boten
- ¼ kool, fijngesneden
- 2 wortelen, fijngesneden
- 3 aardappelen
- 220 g borlottibonen (blik)
- 400 g tomaten in blokjes (blik)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 selderstengels
- 1 teentje look, gesnipperd
- 15 g peterselie, fijngehakt
- 2 salieblaadjes
- 8 basilicumblaadjes
- 1 kl tomatenpuree
- 50 g boter
- groene pesto
- geraspte parmezaan
Voorbereiding
- Snij de bonen in stukken van 4 cm en de selderstengels in 2. Schil de aardappelen en snij in stukjes.
- Smelt de boter in een grote kookpot en voeg de ui, de look, de peterselie, de salie en de pancetta toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur, tot de ui goudbruin kleurt. Meng tussendoor één of twee keer.
- Voeg de selderij, de wortelen en de aardappelen toe. Laat nog 5 minuten stoven. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de basilicum en de borlottibonen toe. Kruid met flink wat peper. Giet er de bouillon bij en breng rustig aan de kook. Dek af en laat 2 uur sudderen. Roer af en toe.
- Breng op smaak en voeg de courgettes, de erwten, de bonen, de kool en de pasta toe. Laat sudderen tot de pasta al dente is. Decoreer voor het opdienen met een eetlepel pesto en wat parmezaan.
Smakelijk!