recette Mini-cakes met mandarijn en pistache

Mini-cakes met mandarijn en pistache

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 120 g pistaches
  • 120 g room
  • 125 g bruine suiker
  • 50 ml fruitige olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 bio mandarijn
  • vorm voor mini-cheesecake of muffins
  • Siroop
  • 2 mandarijnen
  • 125 g cassonade
  • 45 ml likeur Mandarine Napoléon

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem en het bakpoeder. Zet weg.
  • Was de bio mandarijn, droog af en rasp de zeste. Plet de pistaches grof met een stamper.
  • Scheid de eieren.
  • Doe de eigelen en de suiker in een slakom. Meng stevig en voeg de mandarijnzeste, de room en de olijfolie toe. Roer opnieuw. Voeg 100 g pistaches toe aan het mengsel van eieren en suiker. Voeg dan in 3 keer de bloem toe, waarbij je ze telkens zeeft en roert.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogene massa bekomt.
  • Beboter de vormen en doe er het beslag in. Bestrooi met de rest van de pistachenoten. Plaats 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de siroop: pers de 2 mandarijnen en neem 125 ml sap. Meng in een kookpot met de cassonade en de likeur Mandarine Napoléon. Breng aan de kook en laat 5 tot 8 minuten sudderen, tot de siroop lichtjes indikt.
  • Neem de cakes uit de oven en giet er voorzichtig de warme siroop over, zodat die mooi wordt geabsorbeerd. Laat afkoelen en haal boven een rooster uit de vorm. Serveer met partjes mandarijn.

Smakelijk!

Grenade

Granaatappel

Seizoensproducten

Granaatappel is een heerlijke exotische fruitsoort, verdeeld in verschillende vakjes die kleine pitjes bevatten (+/- 400 per vrucht).

Door zijn zoete en tegelijk friszure smaak is granaatappel uitstekend geschikt als decoratie in ijs en fruitsla. Daarnaast geven de schitterende robijnrode pitten ook een mooie en smakelijke toets aan gemengde slaatjes. Heel trendy: pers het sap van een granaatappel met een citruspers en drink het natuur of gebruik het in een milkshake of smoothie.
Bewaring: 1 tot 2 weken te bewaren op kamertemperatuur.
Bij een goede granaatappel is de schil donkerrood tot bijna kastanjekleurig, maar zonder bruine vlekken. Kleine granaatappels zijn droog en oneetbaar. Hoe zwaarder het fruit, hoe meer vruchtvlees het bevat. Een rijpe granaatappel is te herkennen aan het metaalachtige geluid dat je hoort wanneer je erop tikt.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek