recette Mini-cakes met mandarijn en pistache

Mini-cakes met mandarijn en pistache

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 120 g pistaches
  • 120 g room
  • 125 g bruine suiker
  • 50 ml fruitige olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 bio mandarijn
  • vorm voor mini-cheesecake of muffins
  • Siroop
  • 2 mandarijnen
  • 125 g cassonade
  • 45 ml likeur Mandarine Napoléon

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem en het bakpoeder. Zet weg.
  • Was de bio mandarijn, droog af en rasp de zeste. Plet de pistaches grof met een stamper.
  • Scheid de eieren.
  • Doe de eigelen en de suiker in een slakom. Meng stevig en voeg de mandarijnzeste, de room en de olijfolie toe. Roer opnieuw. Voeg 100 g pistaches toe aan het mengsel van eieren en suiker. Voeg dan in 3 keer de bloem toe, waarbij je ze telkens zeeft en roert.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogene massa bekomt.
  • Beboter de vormen en doe er het beslag in. Bestrooi met de rest van de pistachenoten. Plaats 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de siroop: pers de 2 mandarijnen en neem 125 ml sap. Meng in een kookpot met de cassonade en de likeur Mandarine Napoléon. Breng aan de kook en laat 5 tot 8 minuten sudderen, tot de siroop lichtjes indikt.
  • Neem de cakes uit de oven en giet er voorzichtig de warme siroop over, zodat die mooi wordt geabsorbeerd. Laat afkoelen en haal boven een rooster uit de vorm. Serveer met partjes mandarijn.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek