recette Mirabellentaart met room

Mirabellentaart met room

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 220 g bloem
  • 110 g boter
  • 1/2 glas water
  • 900 g mirabellen
  • 1 ei
  • 3 el rietsuiker
  • 150 ml zure room
  • 50 ml kirsch

Voorbereiding

  • Meng de bloem en de in stukjes gesneden boter tot een korrelig mengsel. Giet er het water over en kneed het deeg snel. Maak er een bol van en plaats in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de mirabellen, snij ze in twee en verwijder de pit.
  • Bebloem het werkvlak. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en doe het in een beboterde taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Dek af met bakpapier en bakparels (of baklinzen) en plaats 10 min. in de oven.
  • Klop ondertussen in een kom het ei met de suiker. Voeg de room en vervolgens de kirsch toe. Wanneer de taartbodem gebakken is, verwijder je het bakpapier en de parels. Leg de mirabellen goed tegen elkaar en stort er de romige bereiding over. Plaats 30 minuten in de oven.
  • Neem de taart uit de oven, wacht nog 15 min. om ze uit de vorm te halen en laat afkoelen op een rooster.
  • Je kan de mirabellentaart lauw of koud serveren.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek