
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 stuk verse gember van 2 cm
- 1 sinaasappel: de zeste van de ene helft en het vruchtvlees zonder de vliesjes van de andere
- het sap van een citroen
- 50 g frambozen
- 150 ml plat mineraalwater
- 250 ml citroenlimonade
- 6 frambozen
- 1 bos verse basilicum
- 1 handvol ijsblokjes
Voorbereiding
- Breng het mineraalwater aan kook, samen met de sinaasappelzeste en de geschilde en geraspte gember. Zet het vuur uit en laat 10 minuten trekken. Filter en laat afkoelen.
- Mix de frambozen tot een gladde puree.
- Was de basilicum en snij enkele takjes in grove stukken.
- Doe in het glas de helft van de rodevruchtenpuree, vervolgens het afgekoelde met gember geïnfuseerde water en ten slotte de gekoelde citroenlimonade. Voeg enkele stukjes sinaasappel, 3 frambozen op een spiesje, de fijngehakte basilicumblaadjes en enkele ijsblokjes of crushed ice toe.
Smakelijk!