recette Mocktail met gember, rode vruchten en basilicum

Mocktail met gember, rode vruchten en basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema COCKTAILS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 stuk verse gember van 2 cm
  • 1 sinaasappel: de zeste van de ene helft en het vruchtvlees zonder de vliesjes van de andere
  • het sap van een citroen
  • 50 g frambozen
  • 150 ml plat mineraalwater
  • 250 ml citroenlimonade
  • 6 frambozen
  • 1 bos verse basilicum
  • 1 handvol ijsblokjes

Voorbereiding

  • Breng het mineraalwater aan kook, samen met de sinaasappelzeste en de geschilde en geraspte gember. Zet het vuur uit en laat 10 minuten trekken. Filter en laat afkoelen.
  • Mix de frambozen tot een gladde puree.
  • Was de basilicum en snij enkele takjes in grove stukken.
  • Doe in het glas de helft van de rodevruchtenpuree, vervolgens het afgekoelde met gember geïnfuseerde water en ten slotte de gekoelde citroenlimonade. Voeg enkele stukjes sinaasappel, 3 frambozen op een spiesje, de fijngehakte basilicumblaadjes en enkele ijsblokjes of crushed ice toe.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek