recette Moelleux met kersen

Moelleux met kersen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 250 g kersen
  • 150 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 3 eieren
  • 50 g zachte boter
  • 50 g gezouten boter
  • 150 g rietsuiker
  • 200 g verse kaas
  • 1/2 zakje bakpoeder

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Smelt de 2 soorten boter in de bain-marie.
  • Was de kersen, laat uitlekken, snij in twee en verwijder de pitten.
  • Meng in een slakom 150 g bloem, het amandelpoeder en de gist.
  • Klop in een andere slakom de gesmolten boter, de verse kaas en de suiker tot een lichte en schuimige massa. Voeg dan één voor één de eieren toe. Wanneer het mengsel homogeen is, spatel er dan de mengeling bloem-amandelpoeder door. Meng goed.
  • Rol de kersen in 30 g bloem en voeg ze voorzichtig toe aan het beslag. Doe het beslag in beboterde en bebloemde cupcakevormen en bak 35 minuten in de oven.
  • Controleer met de punt van een mes of de moelleux voldoende gebakken zijn. Laat 10 minuten afkoelen in de vormen. Neem dan op een rooster uit de vormen en laat volledig afkoelen.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek