recette Moelleux met kersen

Moelleux met kersen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 250 g kersen
  • 150 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 3 eieren
  • 50 g zachte boter
  • 50 g gezouten boter
  • 150 g rietsuiker
  • 200 g verse kaas
  • ½ zakje bakpoeder

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Smelt de 2 soorten boter in de bain-marie.
  • Was de kersen, laat uitlekken, snij in twee en verwijder de pitten.
  • Meng in een slakom 150 g bloem, het amandelpoeder en de gist.
  • Klop in een andere slakom de gesmolten boter, de verse kaas en de suiker tot een lichte en schuimige massa. Voeg dan één voor één de eieren toe. Wanneer het mengsel homogeen is, spatel er dan de mengeling bloem-amandelpoeder door. Meng goed.
  • Rol de kersen in 30 g bloem en voeg ze voorzichtig toe aan het beslag. Doe het beslag in beboterde en bebloemde cupcakevormen en bak 35 minuten in de oven.
  • Controleer met de punt van een mes of de moelleux voldoende gebakken zijn. Laat 10 minuten afkoelen in de vormen. Neem dan op een rooster uit de vormen en laat volledig afkoelen.

Smakelijk!

Tomates

Vollegrondtomaten

Seizoensproducten

Overheerlijk!

Zoals de naam het aangeeft, groeien deze tomaten in volle grond – niets meer, niets minder.
De tomaten groeien langzaam en nemen de zon zachtjes op. Omdat ze in openlucht staan, moeten ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden (regen, warmte, felle zon, droogte) en zich dus kunnen verdedigen. Om dat te doen, voert de plant meer mineralen (waaronder suiker) aan naar de vruchten, waardoor ze meer smaak krijgen. Hoe droger en zonniger het weer, hoe meer de tomaten zich vullen met voedingsstoffen.
In slaatjes, in saus, … er zijn eindeloos veel manieren om deze heerlijke tomaten te bereiden!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek