recette Mosselen met bier

Mosselen met bier

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 kg mosselen
  • 4 grote sjalotten
  • 330 ml blond bier
  • 100 ml zure room
  • boter
  • peper en zout
  • kruidentuiltje
  • muskaat
  • fijngehakte peterselie

Voorbereiding

  • Maak de mosselen schoon.
  • Snipper de sjalotten en stoof ze aan in boter. Voeg het kruidentuiltje, de mosselen en ten slotte het bier toe. Laat afgedekt koken op een hoog vuur, tot de mosselen opengaan.
  • Kruid met een weinig zout en flink wat peper. Voeg de peterselie toe, zet het deksel op de pot en schud stevig op.
  • Dien warm op met frieten!

Smakelijk!

Melon

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.

Een charentaismeloen kiezen en bewaren: Als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek