recette Mousse van aardbeien op biscuitkorst

Mousse van aardbeien op biscuitkorst

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 445 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 300 g lange vingers of speculoos
  • 150 g gesmolten boter
  • 500 g gewassen aardbeien zonder steeltje
  • 2 el citroensap
  • 75 g suiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 300 ml vloeibare room
  • 150 g aardbeien
  • 30 g poedersuiker
  • 1.5 gelatineblaadje
  • enkele druppels voedingskleurstof
  • 8 bakringen van 8 cm

Voorbereiding

  • Korst: verkruimel de koekjes en mix ze met de gesmolten boter in een blender. Doe een bodempje van dit deeg in de ringen en druk stevig aan met de rug van een lepel. Herhaal de handeling. Plaats in de koelkast terwijl je de rest van het recept maakt.
  • Mousse: week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water.
  • Mix de aardbeien en het citroensap. Giet het mengsel in een pan. Voeg de suiker toe en warm zachtjes op om de suiker te laten oplossen. Neem van het vuur en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost. Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe. Meng.
  • Klop de room op en spatel hem voorzichtig door de bereiding.
  • Stort het mengsel op de biscuitbodems en laat minstens 6 uur of een hele nacht afkoelen in de koelkast.
  • Topping: laat de gelatine weken in een kommetje koud water. Mix de aardbeien met de suiker en filter tot je 125 g coulis bekomt. Verwarm de coulis zonder te laten koken. Voeg de uitgelekte gelatine toe en meng tot hij is opgelost. Laat afkoelen en doe op de mousse. Plaats minstens 1 uur in de koelkast.
  • Maak net voor het opdienen los door een dun mesje tussen de ringen en het gebak te laten glijden. Serveer zeer fris.

Smakelijk!

Poivrons

De Belgische paprika

Seizoensproducten

Een groente boordevol kwaliteit!

De zoete en smaakvolle paprika’s zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze bevatten enorm veel vezels en zijn kampioen in vitamine C-gehalte. Daarnaast vormen ze een uitstekende bron van caroteen en flavonoïden.
Paprika’s eet je rauw, gebakken, gevuld, geroosterd, gekonfijt, … Ideaal dus voor tal van lente- en zomergerechten.
Kies een stevig en glad exemplaar, met een strak en glanzend vel.
Weetje: hoe rijper een paprika, hoe roder en zachter.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek