recette Mousse van avocado, zalm en zure room

Mousse van avocado, zalm en zure room

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 sneden gerookte zalm
  • 2 rijpe avocado’s
  • 250 ml zure room
  • 200 ml vloeibare room
  • het sap van 1 onbehandelde citroen
  • ½ bos dille of bieslook
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de avocado’s in twee en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in stukken en doe het in de mengkom van de mixer. Voeg de zure room en de helft van het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Was en droog de dille en doe hem mee in de mixer. Mix alle ingrediënten tot een smeuïge avocadomousse.
  • Snij vervolgens de sneden gerookte zalm in zeer kleine stukjes.
  • Klop de vloeibare room stijf en voeg de rest van het citroensap toe.
  • Vul de glaasjes voor de helft met avocadomousse, leg er stukjes zalm op en werk af met de slagroom.
  • Decoreer met bieslook of dille.

Smakelijk!

Tomates

Vollegrondtomaten

Seizoensproducten

Overheerlijk!

Zoals de naam het aangeeft, groeien deze tomaten in volle grond – niets meer, niets minder.
De tomaten groeien langzaam en nemen de zon zachtjes op. Omdat ze in openlucht staan, moeten ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden (regen, warmte, felle zon, droogte) en zich dus kunnen verdedigen. Om dat te doen, voert de plant meer mineralen (waaronder suiker) aan naar de vruchten, waardoor ze meer smaak krijgen. Hoe droger en zonniger het weer, hoe meer de tomaten zich vullen met voedingsstoffen.
In slaatjes, in saus, … er zijn eindeloos veel manieren om deze heerlijke tomaten te bereiden!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek