recette Mousse van rode vruchten

Mousse van rode vruchten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 260 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 400 g gemengde rode vruchten
  • 2 eiwitten
  • 50 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 el citroensap
  • 100 ml volle room
  • 100 g rode vruchten
  • voor de decoratie

Voorbereiding

  • Mix de rode vruchten tot puree. Haal door de zeef om pitjes en eventuele residu’s te verwijderen.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe een kleine portie vruchtenpuree in een kookpot, voeg het citroensap toe en verwarm op een zacht vuur. Voeg de gelatine toe en laat zachtjes roerend oplossen. Neem de pot van het vuur en giet het mengsel bij de rest van de rodevruchtenpuree. Voeg de suiker toe en meng.
  • Klop de eiwitten goed stijf. Spatel ze voorzichtig door de rodevruchtenpuree.
  • Klop de room tot slagroom en spatel hem voorzichtig door de rodevruchtenpuree.
  • Doe de mousse in glaasjes of kommetjes en plaats minstens 4 uur in de koelkast.
  • Decoreer net voor het opdienen met rode vruchten.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek