
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g aardappelen
- 125 g bloem
- 2 eieren
- 20 g geraspte gruyère
- 10 ml room
- 10 spinazieblaadjes
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 fijngesneden lente-ui
- peper en zout
- muffinvorm
Voorbereiding
- Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen ongeveer twintig minuten in een grote pot gezouten water. Laat uitlekken en zet weg. Kook ondertussen de spinazie in een pan met een bodempje water, tot hij geslonken is.
- Verwarm de oven voor op 200°. Olie de muffinvorm in.
- Plet in een slakom de aardappelen tot puree. Voeg de eieren, de room en de geraspte gruyère toe. Doe er de bloem en het bakpoeder in één keer bij. Meng de bereiding stevig en voeg de spinazie en de lente-ui toe. Kruid met peper en roer goed om. Doe de bereiding in de vorm en plaats 15 minuten in de oven. Laat even afkoelen en neem uit de vorm.
- Je kan deze muffins warm of koud eten, als tussendoortje, bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje met vinaigrette.
Smakelijk!