recette Muffins met druiven

Muffins met druiven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g witte druiven
  • 3 eieren
  • 80 g malse boter
  • 80 g poedersuiker
  • 40 g amandelpoeder
  • 40 g bloem
  • 40 g aardappelzetmeel
  • 1 kl bakpoeder
  • amandelschilfers

Voorbereiding

  • Beboter 4 taartvormpjes. Spoel de druiven af haal ze van de steeltjes.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Meng de boter en de poedersuiker. Voeg onder voortdurend mengen één voor één de eieren toe. Voeg nadien de bloem, het zetmeel, het bakpoeder en ten slotte het amandelpoeder toe.
  • Doe het beslag in de beboterde vormpjes en druk er voorzichtig de druiven in. Plaats 20 minuten in de oven.
  • Haal uit de vormpjes boven een rooster, bestrooi met amandelschilfers en laat afkoelen voor het opdienen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek